Archives március 2021

napkollektor rendszer

Napkollektor rendszerek

A napkollektor rendszerek a nap energiáját használják fel meleg víz termelésére. Működési elve abban rejlik, hogy a napkollektorban elhelyezett csőrendszerben tárolt, és keringő víz felmelegszik a közvetlen napfény hatására, és a megfelelő hőfok elérése után a meleg víz felhasználható.

Read More

fogantyuk

Fogantyúk a lakásban

A fogantyúkat sokan elhanyagolható apróságnak tekintik a lakásban, pedig egy jó fogantyú ugyanolyan fontos lehet, mint maga a bútor színe és stílusa. A választék hatalmas, sokszor egy bútor a hozzá járó fogantyú lecserélésével hangulatosabb és egyedibb, sőt talán még szebb is lehet.

Read More

étkező

Étkező kialakítása

Az étkező otthonunk egyik legfontosabb eleme lehet. Sokan az utóbbi idők rohanásának megfelelően ezt a helyiségfunkciót összekapcsolják, mert lényegesen egyszerűbb térfelhasználást tehet lehetővé, ha a szobákat valóban szobának, viszont a konyhát vagy a nappalit étkezőnek is használjuk.

Read More

telekvásárlás

Szempontok telekvásárláshoz

Telekvásárlás során gyakran szembesülünk azzal, hogy a kiszemelt területen kevés a felszabadítható telek. Ebben az esetben forduljunk a helyi önkormányzathoz, minden bizonnyal rendelkeznek azzal a számunkra fontos információval, hogy terveznek-e parcellázást a közeljövőben és várhatóan milyen feltételekkel, kedvezményekkel, milyen áron kínálnak majd telkeket.

Read More

alku ingatlanra

Alku az ingatlanra

Fontos leszögezni azt, hogy minden ingatlan annyit ér, amennyit hajlandóak érte fizetni. Az ingatlan közzétett ára nem feltétlenül a legalacsonyabb ár. A piacra kitett, vagyis intenzíven hirdetett ingatlanokra a piac reagál, ha az első pár hónapban nem adódik el az ingatlan, a tulajdonos kénytelen lejjebb vinni az árát.

Read More