Élménypark épül CD lemezekből

2013. január 30. lakjonjol.hu

Élménypark épül CD lemezekből

Régi, leselejtezett zenegyűjteményünk most új életre kelhet egy kínai projektnek köszönhetően. A MINIWIZ Fenntartható Energia Fejlesztési Kft. ugyanis nem rég bejelentette, hogy megépíti az iGreen névre keresztelt repüléstörténeti múzeumot, amelyben 5D-s mozi is lesz. Az 50 méter átmérőjű, gömb alakú konstrukció a közeli Shanghai-i Dream World vidámpark dísze lesz. A kész szerkezet lesz kategóriájában a legnagyobb ilyen épület, ráadásul 100%-ban újrahasznosított CD és DVD lemezekből készül majd!

Kerekeken guruló konténerház

2013. január 25. lakjonjol.hu

Kerekeken guruló konténerház

A konténerek házként való újrahasznosítása minimum trendnek mondható, a lakókocsi viszont évtizedek óta megdobogtatja minden utazni szerető szívét. Most végre itt van az evolúciós láncszem, a kerekeken guruló, mobil konténerház. Egy kényelmes, teljes értékű minilakás, amit bárhol élvezhetünk.

címkék: konténer,  lakókocsi,  ház,  port-a-bach

Lenyűgöző épületek jégből

2013. január 17. lakjonjol.hu

Lenyűgöző épületek jégből

Kínában nemrég megkezdődött a 2013-as Harbin Jégfesztivál, ahol hatalmas, kizárólag jégből készült épületekkel találkozhatnak az oda látogatók. A rendezvény a Nap Szigeten január elején nyitotta meg kapuit, az épületekhez szükséges alapanyag szinte korlátlan mennyiségben állt rendelkezésre, mivel a régiót ilyenkor majdnem teljesen befedi jég és a hó.

Építkezés rekeszekből

2013. január 16. lakjonjol.hu

Építkezés rekeszekből

Latin Amerika legnagyobb és legnépszerűbb építészeti rendezvénye részeként készült egy pavilon, melynek különlegessége az volt, hogy az ötletgazdák több ezer egymásra pakolt és összekapcsolt Coca-Colás rekeszből építették. Az értéknövelő módon újrahasznosított pavilon terveihez az a tény jelentette az inspirációt, hogy a költséghatékonyság jegyében más pavilonok óriási mennyiségű hulladékot termelnek évente.

Bambuszrája gyerekeknek

2013. január 14. lakjonjol.hu

Bambuszrája gyerekeknek

Jóllehet padlózatként használva megkérdőjelezhetőek az előnyei, a bambusz fantasztikus építőanyagnak számít, különösen akkor, ha az építkezés közelében nő. Jól bizonyítja ezt a holland 24H-architecture thaiföldi Koh Kood szigetén épült bambuszháza, amely a Six Senses Soneva Kiri nevű öko-üdülőhely egyik épülete. A tervezők elsősorban gyermekek számára készítették, de a fantasztikus belsők még a legcinikusabb felnőtteket is lenyűgözik.

Katasztrófabiztos ház zsákokból

2013. január 12. lakjonjol.hu

Katasztrófabiztos ház zsákokból

A 2010-es földrengésnek még mindig komoly a hatása Haitin. Az újjáépítések csak lassan haladnak, a különböző megoldások a lehető legszélesebb skálán mozognak. Az újrahasznosítás jegyében épülnek házak abroncsoktól a hajókonténereken át a műanyagpalackokig, az anyagok minden előnyével és hátrányával.

Rovarhotelek lesznek a karácsonyfából

2013. január 9. lakjonjol.hu, Compress

Rovarhotelek lesznek a karácsonyfából

Rovarhoteleket alakítanak ki a bécsi Rathausplatzon felállított karácsonyfából. Nem pusztán az újrahasznosítás a cél, a katica és méh lakhatás segítsége az ember érdeke is, ha kevesebb tetvet és több mézet szeretne. A létesítményeket a tervek szerint természetvédelmi tanösvények mentén, a Bécsi-erdőben található bioszféraparkban és pihenőövezetek bejáratainál helyezik ki.

címkék: rovarhotel,  bécs,  karácsony,  zöldbarát,  fa

Télen is épül az Ócsai adóspark

2012. november 14. lakjonjol.hu, Wienerberger

Télen is épül az Ócsai adóspark

Budapesttől húsz percre, Ócsa központjától négy-öt kilométerre az alsópakonyi településrészen megkezdődtek a Szociális Családiház-építési program első ütemének falazási munkálatai. A nyolcvan ház műszaki átadása 150 nap múlva, február végére várható, tehát öt hónap múlva itt már nyolcvan bajba jutott devizahiteles család bérlakóháza fog állni. A téli időszakban kizárólag különleges falazási technológia képes biztosítani, hogy – mínusz 5 Celsius fok hőmérsékletig – folyamatosan épülhessenek az új otthonok.

Szaktanácsadás építkezéshez

2012. július 13. lakjonjol.hu

Szaktanácsadás építkezéshez

A sok buktató, kérdés vagy a változó épületenergetikai szabályok kereszttüzében könnyű elveszni építkezés, de már akár a tervezés közben is, ezért minden segítség jól jöhet. Új, interaktív weboldalán a Wienerberger bemutatja a különféle épületfilozófiai trendeket és szabályokat, valamint tanácsot ad elképzeléseink megvalósításához, és támogatást az első lépések megtételéhez.

Kiosztották a Brick Award díjakat

2012. július 13. lakjonjol.hu

Kiosztották a Brick Award díjakat

Idén is átadták a Wienerberger Brick Award díjakat, amely során öt nemzetközi tervező részesült kitüntetésben kiemelkedő, téglából tervezett projektjeiknek köszönhetően. A versenyen több szekcióban, „Családi ház”, „Nem lakáscélú építmény”, „Speciális megoldások téglából”, „Lakóépület”, „Átépítés” és „Speciális megoldások téglából” kategóriában ismerték el a tervezők munkáit.

Kapcsolatfelvétel