Megfelelő alátámasztás nélkül minden gyorsabban kopik

2014. április 14. lakjonjol.hu

Megfelelő alátámasztás nélkül minden gyorsabban kopik

Az épület elsődleges védelmét leginkább annak koronája, a tető és annak szakszerűen kialakított alszerkezete adja meg. Amennyiben a több generációt végigszolgálni hivatott tetőtszerkezetet nem megfelelően készítettjük el a rendelkezésre álló eszközökkel, a felhelyezés után igen hamar többletköltségek jelentkezhetnek.

címkék: épület,  tető,  tetőszerkezet,  cserép,  creaton

Képeslap alapján felújított balatonalmádi ház nyert

2014. január 28. lakjonjol.hu

Képeslap alapján felújított balatonalmádi ház nyert

Egy korabeli képeslap alapján felújított balatonalmádi lakóház nyerte meg az idei Tetőszépségverseny első díját. Különleges mintázatú tetőcserepének és a gondosan megtervezett, szakszerűen kivitelezett tetőszerkezetének köszönhetően győzött a Creaton Hungary Kft. által, idén immár IV. alkalommal megrendezett versenyen.

Egyedi tetőcserepek a téli Olimpia helyszínein

2012. november 14. lakjonjol.hu

Egyedi tetőcserepek a téli Olimpia helyszínein

A Tondach nemrég leszállította az oroszországi Szocsiban épülő olimpiai falu épületeihez szükséges exkluzív kerámia tetőcserép megrendelés első részé. A Fekete-tenger partján fekvő város rendezi a 2014-es téli olimpiát, a GornajaKarusel elnevezésű projekt során lefedésre váró teljes tetőfelület összesen 160.000 négyzetméter. Ökológiai és minőségi szempontok alapján esett a választás a cég termékeire.

Felix Baumgartnernek új tető van a feje fölött

2012. november 7. lakjonjol.hu

Felix Baumgartnernek új tető van a feje fölött

Aki eddig nem tudott volna az osztrák fenegyerek Felix Baumgartnerről, az elmúlt hónapban biztosan megjegyezte a nevét. A közismert extrém sportoló nevéhez eddig is fantasztikus eredmények és rekordok társultak, október 14-én azonban a Föld légkörének határáról, 39 km magasból is sikeres ugrást hajtott végre. Felix azonban ezután sem hagyott fel a kihívásokkal, és tetőfelújításba kezdett.

címkék: baumgartner,  tondach,  tető,  cserép,  carmen

ArchExpo2012 a Visegrádi Várban

2012. október 25. lakjonjol.hu

ArchExpo2012 a Visegrádi Várban

Idén először kerül megrendezésre az örökségvédelem és muzeológia témakörét körüljáró ArchExpo2012 kiállítás, konferencia és vásár. Műemlékvédelmi elkötelezettsége miatt a rendezvényen egyik fő támogatóként a TONDACH Magyarország Zrt. is részt vesz. A számos programon és előadáson elsősorban a szakmai változások kerülnek terítékre, de a szervezők nem feledkeznek meg a „civil” érdeklődőkről sem.

Várat épít a TONDACH

2012. október 5. lakjonjol.hu

Várat épít a TONDACH

A TONDACH Magyarország Zrt. évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy segítse a nehéz helyzetben élőket. Ez a szándék 2009-ben, a gazdasági válság kezdetekor még inkább felerősödött, mivel a vállalat tisztában van vele, hogy az építések, felújítások jelentős anyagi terhet jelentenek a non-profit szektorban tevékenykedő szervezetek számára. Többek között ezért vesz részt a TONDACH támogatóként a Várépítő Pályázatban, melynek során iskolák és műemléképületek megújulását segíti.

Összefogás a jó ügyért

2012. szeptember 20. lakjonjol.hu

Összefogás a jó ügyért

A TONDACH Magyarország Zrt. fennállása óta mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy segítse a nehéz helyzetben élőket. Ennek megfelelően a vállalat a 2011-ben életre hívott „NagyCsaládiHáz” pályázat mellett máshol is szerepet vállal a rászorulók megsegítésében. A TONDACH és a Nem Adom Fel Alapítvány ugyanis már második közös vállalkozásába kezdett idén tavasszal, és így az óbudai intézmény után Újbudán is felépülhet egy sérült embereknek szánt lakóotthon.

Prémium termékek a legigényesebbeknek

2012. szeptember 13. lakjonjol.hu

Prémium termékek a legigényesebbeknek

A TONDACH saját fejlesztésű „AMADEUS” üvegmázas kerámia tetőcserepei olyan prémium kategóriás termékek, amelyek csodálatosan csillogó mázas felületükkel igazán egyedivé varázsolják a háztetőt. Az „AMADEUS” üvegmázas tetőcserepek felülete amellett, hogy kimagaslóan jó a vízlepergető és szennyeződés taszító képességük, magas esztétikai értéket is képviselnek.

Amikor a méret a lényeg

2012. augusztus 22. lakjonjol.hu

Amikor a méret a lényeg

A mai kor építészei számára egyre szélesebb termékkínálattal állnak rendelkezésre az építőanyag gyártók, ezáltal lehetővé téve azt, hogy egy papíron megálmodott épület szakszerűen és magas színvonalon meg is valósulhasson. A tetőfedő anyagok piacán is egyre szélesebb a kínálat, ezért a TONDACH Magyarország, hazánk piacvezető tetőfedőanyag gyártója is igyekszik megfelelni az egyre változatosabb igényeknek. Akár modern, akár rusztikus, esetleg feltűnő vagy éppen visszafogott tetőt szeretnénk, a gyártó kínálatában megtalálhatjuk a megfelelő megoldást.

Idén is épülnek a NagyCsaládiHázak

2012. július 26. lakjonjol.hu

Idén is épülnek a NagyCsaládiHázak

2012-ben újabb két nagycsalád kezdhette meg álmai házának felépítését a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és több építőanyag-gyártó cég támogatásával. Az egyesület idén immáron hét építőipari vállalattal, köztük a Tondach Magyarország Zrt-vel karöltve hirdette meg idén újra a NagyCsaládiHáz elnevezésű projektet, amelyben a NOE tagsággal rendelkező családok építkezését támogatják.

Kapcsolatfelvétel